Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: D:Beieren:Regensburg: Camping Azur Regensburg  (gelezen 313 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Bea

  • Klap fanaat
  • *
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 150
  • Merk: kampeermiddel : Combi camp flexi comfort 2014
D:Beieren:Regensburg: Camping Azur Regensburg
« Gepost op: augustus 20, 2024, 11:12:20 am »

 
https://www.azur-camping.com/nl/camp/Camp-Regensburg

We hebben 6 dagen verbleven op deze camping half augustus. Een weekje op voorhand deze gereserveerd: een comfortplaats.
Onze plek (53) was volledig in de schaduw van hoge bomen., je krijgt een plek toegewezen.  De bomen waren ideaal  bij de warme temperaturen. De camping is erg groen met vooral oude bomen maar er zijn ook wel plaatsen met zon. Over ons was een tentenveld voor kleine tentjes en dat gaf ons een ruim uitzicht en geen besloten gevoel. Voor de rest maar een paar vouwwagens en heel veel campers.
De camping wordt vooral als doorgangscamping gebruikt al vonden wij het heel fijn om er langer te zijn.  Het was vooral een heel rustige camping, ondanks de constante wisseling van mensen, daar had je geen last van. Misschien juist wel daardoor: er ontstonden weinig gesprekken tussen mede kampeerders en dat is voor ons eigenlijk zeer fijn: geen luid gepraat en heel veel stilte. Er zijn ook geen vaste jaarplaatsen dus het is een echte reiscamping. De plaatsen zijn ok, eerder fijne grind dan gras. We parkeerden onze wagen op de parking om wat meer ruimte te hebben.
Er is een broodjesservice voor 18u te bestellen. 2 sanitaire gebouwen naast elkaar: gaf meer dan genoeg wc en douches. Het sanitair is zeker proper genoeg maar is verouderd, geen muntjes en goede straal en warm water.  Er was ook steeds wc papier en handzeep. Er is ook een ruimte waar je bij minder weer kan schuilen en waar spelletjes staan.  De camping heeft heel wat fietstrekkers en dan is deze service wel fijn. Ook staat er een micro golfoven, kookplaat en waterkoker en ijskast.  Er zijn ook wasmachines.

Er is weinig voor kinderen en geen animatie. Hij ligt wel vlak naast de Donau waar het heerlijk zwemmen is: keuze uit tal van strandjes.  Hij ligt dus ook pal naast het fietspad van waar je op 15 min in Regensburg staat.  Regensburg is een mooie stad. Je kan met de fiets heel wat makkelijke fietstochtjes doen naar bv Walhalla etc.  Er is ook een gemakkelijke busverbinding juist voor de camping.

Vlak aan de camping is een restaurant/bar.  Zeker fijn voor een drankje maar verwacht niet veel van het eten. Voor eten is een betere keuze om naar links te gaan en iets verder een kleine biergarten te bezoeken (eenvoudige Duitse kost maar heel lekker voor weinig geld) Gaststätte Kleingartenanlage of natuurlijk in de stad zelf.

De prijs is wel hoog maar misschien niet vreemd voor een stadscamping.

Ik zou er geen reis voor ondernemen maar als je in de buurt moet zijn is het wel een aanrader!



* Vriendelijkheid personeel:7 (vriendelijk maar traag en niet efficiënt), ook receptie niet lang open
    * Sanitair: 8
    * Schoonheid van de camping zelf: 8
    * Animatie team:nvt
    * Voorzieningen:7
    * Eet gelegenheden op de camping:6
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal