Ingrediënten voor pasta, zongedroogde tomaatjes, bleekselderij, basilicum, paprika, hütenkäse
250 gram pasta (een b-tje leuke)
350 gram hütenkäse
1 potje rode pesto
1 rode of paprika (zoete puntpaprika is het lekkerst)
4 stengels bleekselderij
6 gedroogde zontomaatjes op olie
3 eetlepels gesnipperde basilicum
2 tl brochuto kruiden
peper, zout
Bereiden:
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en spoel de pasta af.
Meng intussen in een kom de rode pesto, de brochutokruiden en de hütenkäse door elkaar.
Maak de bleekselderij schoon en snijd hem in boogjes.
Maak de paprika schoon en snijd hem in dunne reepjes.
Laat de gedroogde zontomaatjes op een keukenpapiertje uitlekken, dep ze droog en snipper ze.
Scheur de basilicumblaadjes in kleine stukjes (scheuren geeft een sterkere smaak).
Roer de pasta door het pestomengsel
Roer de bleekselderij, de paprika en de zontomaatjes door elkaar
Maak op smaak met peper (en eventueel zout)
Garneer met basilicum
Notities
Lekker om mee te nemen bij een picknick
Bereidingstijd in minuten
30 minuten
Wijn
een fruitige rosé