erg lekker, vooral met een lekkere salade. (Gevonden op internet en was erg populair hier :-))
4 kipfilets
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
1/2 theelepel paprikapoeder, apart te verwerken
3 eetlepels plantaardige olie
1 groene paprika, in stukjes
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
200 gr langkorrelige witte rijst
400 gr kippenbouillon
110 ml witte wijn
een mespuntje saffraan
1 blikje (400 gr) tomaat
1 handje verse peterselie, fijngesneden
Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min › Bereiding: 35min › Klaar in:50min
De kipfilet in blokjes snijden. Naar smaak kruiden met zout en peper en 1/4 theelepel paprikapoeder.
In een grote koekenpan op een middelhoog vuur olie verhitten en daarin de kip goudbruin bakken. De kip uit de pan halen en apart zetten.
Groene paprika, ui en knoflook 5 minuten in de koekenpan bakken. Rijst toevoegen en onder voortdurend roeren in 1-2 minuten ondoorzichtig bakken. Bouillon, witte wijn, saffraan en tomaat toevoegen. Resterende paprikapoeder toevoegen en zout en peper naar smaak. Afdekken en 20 minuten laten sudderen.
De kip toevoegen en opwarmen. Als laatste peterselie erdoor roeren.